Ανακοίνωση 18/04/2016

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 18 Απρίλιος, 2016 - 11:00

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση η οικογένεια του κόμματος ΤΕΛΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ καλωσορίζει τον Παπαδημητρίου Κωνσταντίνο , Ιπτάμενο Ταξίαρχο ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας  και ευχόμαστε γρήγορη ενσωμάτωση και ανάληψη καθηκόντων .

 

Βιογραφικό Ταξιάρχου (Ι) ε.α Κων/νου Παπαδημητρίου

Γεννήθηκα στον Βόλο Μαγνησίας το 1964. Γιός του Πτεράρχου Νικόλαου Παπαδημητρίου κατάγομαι από την Χαλκιδική και από μια καθαρόαιμη Στρατιωτική οικογένεια ( 9 Ανώτατοι και Ανώτεροι Στρατιωτικοί Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού). Εισήλθα στη Σχολή Ικάρων το 1982 και μετά την 4ετή φοίτηση μου, αποφοίτησα το 1986 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος όπου και μετατέθηκα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά Κρήτης για μετεκπαίδευση μου στα αεροσκάφη Α-7 Corsair, κύριου ρόλου Βομβαρδισμού.

          Ακολούθως, 6 μήνες αργότερα τοποθετήθηκα στην 340 Μοίρα Βομβαρδισμού της ίδιας Μονάδας,  όπου και παρέμεινα μέχρι το 2001 υπηρετώντας σε όλες τις Επιχειρησιακές θέσεις ήτοι: Ιπταμένου Κυβερνήτου α/φ, Εκπαιδευτού πτήσεων Α’ κατηγορίας α/φ Α-7 Corsair, Δοκιμαστού α/φ Μονάδας έως και εργοστασιακού επιπέδου  ΕΑΒ (Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας) και μέχρι  Διοικητού Α’ Σμήνους Μάχης της 340 Μοίρας Βομβαρδισμού.

Διετέλεσα Διοικητής της 415 ΜΑΦ (Μοίρας Αμυνας-Φρούρησης) στην 115 Πτέρυγα Μάχης το 1999-2001 και το 2001 με την μετεγκατάσταση των α/φ Α-7 Corsair στην 116 ΠΜ στον Αραξο Πατρών, μετατέθηκα στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα, στην Δνση Επιχειρήσεων με παράλληλα καθήκοντα Αξιολογητού Αέρος στα Αεροσκάφη Α-7 Corsair.

Το 2006 τοποθετήθηκα ως Διοικητής της 335 Μοίρας Βομβαρδισμού στην 116 ΠΜ στον Αραξο με δύναμη 53 Μαχητικών α/φ, όπου και είχα τη τιμή να είμαι ο τελευταίος Διοικητής της με α/φ Α-7 Corsair, αφού αυτά αντικαταστήθηκαν από τα νεώτερα F-16. 

Στη συνέχεια, το 2008 τοποθετήθηκα εκ νέου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), ως Τμηματάρχης στη Δνση Τυποποίησης-Αξιολόγησης, ενώ το 2010 μετατέθηκε στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου στη Θεσν/νικη ως Δντής της Έδρας Αμυντικού Προσνατολισμού για 3 χρόνια και ως Δντής της έδρας Επιχειρήσεων για 1 χρόνο.

Συμπλήρωσα συνολικά πάνω από 5500 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 3120 ώρες στα Μαχητικά Βομβαρδιστικά αεροσκάφη Α-7 Corsair αδιάκοπα στην γραμμή πτήσεων και μέχρι της ηλικίας των 47 ετών.

Κατά τη διάρκεια των 32 χρόνων της Αεροπορικής μου καριέρας, παρακολούθησα πολλά Σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας μεταξύ των οποίων το Διακλαδικό Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου, το Σχολείο Όπλων Τακτικής, το Σχολείο Εκπαιδευτών, το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης, το Σχολείο Εκπαιδευτών Ενοργάνου Πτήσεων και το σχολείο Αγγλικών της ΠΑ.

          Είμαι απόφοιτος της Κατωτέρας Σχολής Πολέμου Αεροπορίας και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).

Έχω τιμηθεί με τα μετάλλια και παράσημα που προβλέπονται στο βαθμό μου και είμαι έγγαμος με 3 παιδιά.

Τον Οκτ του 2014, ο θρυλικός Κουρσάρος του Αιγαίου, τα αεροσκάφη Α-7 Corsair αποσύρθηκαν από την ενεργό υπηρεσία και λίγους μήνες αργότερα δήλωσα παραίτηση και αποστρατεύθηκα με τον βαθμό του Ταξιάρχου. 

 

Επικοινωνία

e-mail : koyrsaros335@gmail.com

Ιστολελίδα : www.koyrsaros.gr

Share: 
Φωτογραφίες: